Geeske Wiarda werkt als visual designer onder de naam Typica aan grafisch ontwerp en illustratie.
De missie van Typica is complexe informatie vangen in beeld waardoor het toegankelijk wordt. Dat doen we door een heldere beeldtaal toe te passen. In alle grafische uitingen. Of het nu infographics zijn, of de branding van een identity. Saaie content bestaat niet! Er is altijd een designoplossing om informatie leuk en begrijpelijk te maken.
Typica betekent: unieke punten op een vingerafdruk. Iedere persoon, iedere organisatie is uniek. En verdient hun unieke signatuur weerspiegeld te zien in hun branding.

Geeske Wiarda

Ik ben een visual designer met een grote liefde voor infographics en illustratie. Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring met design projecten in verschillende settings, op opdrachtbasis en als freelancer.
Visuele draad in mijn werk is een toegankelijke stijl waar het plezier in design vanaf spat! Ik ben cum laude afgestudeerd als illustrator aan de academie in Utrecht, mijn afstudeerproject ‘OBSERVE/ME’ over hoe technologie het leven van mensen beïnvloed, is nog steeds mijn persoonlijke fascinatie.

Mail
LinkedIn
Instagram

Werkwijze en services

Je kunt mij inzetten als freelancer en op opdrachtbasis. In beide gevallen is het belangrijk eerst de ontwerpvraag helder te krijgen. In een klant georiënteerde aanpak bepalen we de deliverables en bijbehorende planning. Ook werk ik vanuit ‘The Collective’ bij De Fabriek samen met andere disciplines, waardoor altijd een passende oplossing gevonden kan worden.

Onze services:

Illustratie

Infographics
Icoon design
Illustratie

Branding

Visual identities
Logo design
Brand guidelines

Grafisch design

Webdesign
Editorial design
User interface design

Advies

Art direction
Conceptontwikkeling

Bekijk hier onze aanvullende voorwaarden:

AVW TYPICA
Typica betekent: unieke punten op een vingerafdruk. Iedere persoon, iedere organisatie is uniek. En verdient die unieke signatuur weerspiegeld te zien in hun branding.